Spoločnosť REIWAG získala väčšinový podiel

Spoločnosť REIWAG získala väčšinový podiel od popredného správcu nehnuteľností Atrium d.o.o. v Srbsku

Spoločnosť REIWAG Facility Services GmbH so sídlom vo Viedni získala koncom roka 2022 64 % akcií ako poskytovateľ realitných služieb Atrium v ​​Srbsku.

Nové partnerstvo umožní významný rast služieb REIWAG v Srbsku, a taktiež  posilní schopnosti spoločnosti v službách súvisiacich s nehnuteľnosťami, ako je maklérstvo, správa zariadení, upratovacie služby a technická údržba.

Prostredníctvom väčšinového podielu REIWAG získava Atrium prístup k znalostným centrám a školiacim príležitostiam, a taktiež aj strategickú spoluprácu REIWAG s LIONSBOT, čo je popredný svetový výrobca čistiacich robotov vyrobených v Singapure.

REIWAG je kapitálovo financovaná rodinná rakúska skupina spoločností s ročným obratom 89,5 milióna eur v roku 2022 a viac ako 3000 zamestnancami.

 V súčasnosti denne spravuje  takmer 7,1 milióna m/2 v Rakúsku, Českej republike, Chorvátsku, Rumunsku, Srbsku a v neposlednom rade na Slovensku.

Atrium je integrovaný poskytovateľ realitných služieb, ktorý pôsobí od roku 2005 a bol založený Romanom Klottom. Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva viac ako 300 ľudí a spravuje luxusné, veľké, komerčné a rezidenčné nehnuteľnosti, ako napríklad Belgrade Waterfront, Galerija Shopping Mall a Belgrade Office Park. Spoločnosť sa zaraďuje medzi prvých, ktorí získali srbskú licenciu facility managementu.