Upratovací personál REIWAG odvádza skvelú prácu

"Die Presse", PEOPLE & BUSINESS

Zamestnanci ako Zlata Demirovic, pracujú v súčasnosti v drsných podmienkach v hermeticky uzavretých opatrovateľských domoch.

Všetky povrchy sa upratujú a dezinfikujú.

(všetky foto: REIWAG)

Medzi hrdinov dnešného každodenného života patrí aj upratovací personál, ktorý najmä v nemocniciach a opatrovateľských domoch vykonáva s výrazne vyšším rizikom aj tak náročnú prácu.

Viac ako storočnú skúsenosť môže v tejto oblasti využiť spoločnosť REIWAG Facility Services, založená v roku 1903. REIWAG Facility Services ponúka komplexné riešenie pre upratovanie vnútorných i vonkajších plôch, či už kancelárskych budov, nákupných centier, priemyselných hál, nemocníc alebo domov pre seniorov. Zamestnanci sú dlhodobo dobre školení, poznajú všetky potrebné opatrenia k upratovaniu a každý deň ich profesionálne vykonávajú.

"Obdivujeme našich zamestnancov, ktorí pokračujú v práci ako predtým", hovorí riaditeľ spoločnosti REIWAG, Viktor Wagner, k aktuálnej situácii svojich zamestnancov. V čase krízy si všimol, že obraz upratovacieho personálu sa zlepšil, že téma čistota je dôležitejšia ako kedykoľvek inokedy. "V rannej fázi sme intenzívne školili a propagovali umývanie rúk. Sotva niekto veril, ako dlho môže trvať 30 sekúnd pri umývaní rúk", hovorí Viktor Wagner, ktorý je v súčasnej dobe obzvlášť hrdý na svojich zamestnancov, ktorí často za obtiažnych podmienok vykonávajú každodenne svoju prácu.

 

Jednou z týchto neviditeľných každodenných hrdiniek je Zlata Demirovic. V spoločnosti REIWAG Facility Services pracuje od júna 2013. Vypracovala sa z radové upratovačky na objektovú vedúcu so zodpovednosťou za 15 zamestnancov v dome pre seniorov. So svojím tímom upratuje v súčasnosti za výrazne náročnejších podmienok opatrovateľský dom v Laarbergu. Dom Laaerberg je aktuálne hermeticky uzavretý, do zariadenia nemôžu príbuzní, z dôvodu zabránenia rizika rozšírenia infekcie. Odstrašujúce prípady úmrtnosti z niekoľkých krajín preukázali správnosť takéhoto opatrenia. Tiež Fatima Dizdaric, ako vedúca manažérka zodpovedná za starostlivosť o domovy seniorov a opatrovateľské domovy v spoločnosti REIWAG, dlhodobo prispieva svojím pracovným nasadením k úspešnému prekonaniu koronavírusovej krízy.


PEOPLE & BUSINESS

je vydavateľská séria "PRESSE" Verlags-Gesellschaft m.b.H. & CoKG

Koordinácia: Caroline Tanzer
E-Mail: caroline.tanzer@diepresse.com
Telefón: + 43 / (0) 1/514 14 323